inovate design cluster

Η οπτική ταυτότητα του Innovative Design Cluster

Το Innovative Design Cluster είναι o πρώτος Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας αυτού του είδους στην Ελλάδα. Συγκροτείται από μικρές και μεσαίες εταιρείες, ερευνητικά κέντρα και φορείς που δραστηριοποιούνται ή ενσωματώνουν το δημιουργικό σχεδιασμό στις δραστηριότητές τους.

Ο στόχος της οπτικής ταυτότητας του Innovative Design Cluster είναι να εκφράσει τη φύση του cluster και ταυτόχρονα να αναδείξει τις διαφορετικές ειδικότητες και προσεγγίσεις σχεδιασμού των μελών της ομάδας.

Καθώς το IDC είναι ένας οργανισμός που συνδέεται με το design, το Slab Design Studio που ανέπτυξε την οπτική ταυτότητα, επέλεξε την αποδόμηση των αρχικών γραμμάτων του cluster έτσι ώστε να δημιουργηθούν απλές φόρμες. Αυτές οι φόρμες, εκτός από τη διαμόρφωση του λογότυπου, μπορούν να λειτουργήσουν και ως δομικά στοιχεία της ταυτότητας. Ταυτόχρονα, τα σχήματα ως σχεδιαστικά στοιχεία αποτελούν αναπόσπαστο εργαλείο όλων των επαγγελμάτων σχεδιασμού, από την αρχιτεκτονική και τη γραφιστική μέχρι το UI/UX Design και το βιομηχανικό σχέδιο.

Design & Photography: Slab Design Studio (Nikos Giuris, Giorgos Oikonomou, Constantina Mavroidi)
Motion Graphics: Anastasia Melandinou
Font: by George Triantafyllakos (atypical.gr)

Δείτε περισσότερα στο Slab Design Studio website: https://lnkd.in/eHVmV4NA

Share this post:

#Innovative_Design_Cluster